5 września 2014

Sok z czerwonych winogron

SOK Z CZERWONYCH WINOGRON 100%. BEZ DODATKU CUKRU. BEZ KONSERWANTÓW.

czerwone winogrona, sok z czerwonych winogron, fresco grupa relax, boniniDo produkcji naszych soków wykorzystujemy owoce najwyższej jakości, pochodzące ze słonecznej Hiszpanii i Włoch. Sok z czerwonych winogron obecny w ofercie Fresco Grupa Relax wytwarzany jest bez dodatku cukru i innych substancji słodzących, bez konserwantów, sztucznych barwników, aromatów. Masz pewność, że produkt który trafia na Twój stół jest najwyższej jakości- to 100% Sok z Czerwonych Winogron.

Sok z Czerwonych Winogron Bonini jest pasteryzowany, dzięki czemu zachowuje swą trwałość i wszystkie dobroczynne składniki zamknięte w szklanej butelce. Kluczem do sukcesu jest skraplanie pary w procesie pasteryzacji i odzyskiwanie wolnych frakcji aromatycznych, a następnie późniejsze wtłaczanie ich do soku by móc ponownie wtłoczyć je do soku. Dzięki temu procesowi soki Bonini oprócz swoich korzystnych dla zdrowia właściwości, są wyjątkowo smaczne i aromatyczne.

Czerwone winogrona obfitują w niezwykle dużo substancji odżywczych. Chociaż dość często bywają na polskich stołach, wciąż są trochę niedoceniane i wypierane przez inne “modniejsze” owoce. Składnikiem, który szczególnie zwraca uwagę jest resweratrol.

RESWERATROL

Resweratrol to silny przeciwutleniacz występujący naturalnie właśnie w czerwonych winogronach, borówkach i orzeszkach ziemnych. Działa on w ten sposób, że hamuje utlenianie wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, co prowadzi da hamowania agregacji płytek krwi. Jakie to ma dla nas znaczenie? Pozwala to utrzymać serce w dobrej kondycji  i zapobiega powstawaniu niebezpiecznych skrzepów i zatorów.

FRANCUSKI PARADOKS

Słyszeliście o francuskim paradoksie? W latach osiemdziesiątych XX wieku zaobserwowano, że pomimo relatywnie wysokiego spożywania tłuszczów nasyconych w pożywieniu przez Francuzów, stosunkowo rzadko zapadają oni na choroby sercowo-naczyniowe. Z czego to wynika? Nieodłącznym elementem francuskiego obiadu jest czerwone wino i to właśnie zawartemu w nim resweratrolowi przypisuje się właściwości kardioprotekcyjne. Charakteryzuje się on również działaniem przeciwzapalnym i przeciwbakteryjnym, a ostatnie doniesienia wskazują na zdolność resweratrolu do hamowania procesów starzenia.

POZOSTAŁE WŁAŚCIWOŚCI CZERWONYCH WINOGRON

To oczywiście nie jedyne korzystne właściwości soku z czerwonych winogron. Procyjanidyny, tak jak i resweratrol, należą do grupy polifenoli. Są to naturalne przeciwutleniacze, które zmniejszają utlenianie się “złego” cholesterolu i jego odkładanie w ścianach naczyń krwionośnych. Tym samym zmniejsza się ryzyko miażdżycy, udaru niedokrwiennego mózgu, zawału serca i innych chorób układu sercowo-naczyniowego. Resweratrol nasila również proces rozpadu tkanki tłuszczowej i poprawia wrażliwość komórek na insulinę.

Zawarte w soku z czerwonych winogron kasy organiczne takie jak kwas cytrynowy, winowy i jabłkowy działają moczopędnie i oczyszczająco na organizm. Wysoka zawartość potasu reguluje ciśnienie tętnicze krwi, a witaminy A, C oraz witaminy z grupy B zapewniają lepsze samopoczucie, odporność i łagodzą stres.  Najwięcej flawonoidów znajdziemy w szypułkach i skórkach winogron, a to właśnie te substancje należące do grupy antyoksydantów odpowiedzialne są za działanie przeciwnowotworowe i “wymiatanie” z organizmu wolnych rodników.

PRZECHOWYWANIE

Sok z czerwonych winogron należy przechowywać w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu. Po otwarciu należy przechowywać sok w lodówce. Najlepiej spożyć do dwóch tygodni od otwarcia butelki.

STOSOWANIE

Nie ma ograniczeń co do maksymalnej ilości soku, jaką można wypić w ciągu dnia. Jednakże w celu uzyskania korzystnych efektów zdrowotnych należy wypijać co najmniej 50 ml soku dziennie. Przed użyciem należy wstrząsnąć butelką. Sok z czerwonych winogron może nieznacznie różnić się kolorem i smakiem w zależności od partii. Na dnie butelki może pojawić się osad i jest to zjawisko naturalne.

SKŁAD

– sok z czerwonych winogron 100%

– bez cukru i bez konserwantów
– nie zawiera sztucznych barwników ani aromatów
– pasteryzowany
– odzyskiwanie utraconego aromatu podczas wyciskania owoców (nowy system w obiegu zamkniętym)

 

PRZECIĘTNA WARTOŚĆ ODŻYWCZA 100ml

– wartość energetyczna 138 kJ/32 kcal
– białko 0,01 g
– węglowodany ogółem 6,2 g
– tłuszcze 0,0 g

POJEMNOŚĆ: 300ml

 

Jeśli przekonaliśmy Cię, by sięgnąć po najlepszy jakościowo na rynku SOK Z CZERWONYCH WINOGRON, zajrzyj do naszego sklepu.